Wie ben ik

Wie ben ik

Kirsten Vrisekoop

Ik ben Kirsten Vrisekoop, gediplomeerd Holistisch Kindercoach, en woon in Alphen aan den Rijn met mijn steun en toeverlaat Danny en onze twee zoons. Toen ik rond de 13 jaar oud was merkte ik dat ik meer ervaarde van sommige andere klasgenootjes. Ik voelde meer, hoorde meer en vond het lastig om daarmee om te gaan.

Tegenwoordig zouden we dit hoogsensitief noemen. Gelukkig ben ik altijd serieus genomen door mijn ouders en hebben zij de nodige begeleiding voor mij gezocht, zodat ik met al die extra prikkels om kon leren gaan. 

Toen Danny en ik zelf ouders werden van onze oudste zoon, werden wij hier zelf ook mee geconfronteerd en moesten wij zelf onze oudste zoon hierin begeleiden. Onze oudste was snel heel boos of verdrietig, heel enthousiast of juist teruggetrokken. Dit uitte zich voornamelijk op school, waar niet wist wat hij met zijn prikkels en nieuwe ervaringen aan moest. Inmiddels heeft onze oudste zich ontwikkeld tot een wijze en vrolijke kanjer in huis en op school.

Onze jongste is het tegenovergestelde van zijn oudere broer. Hij is enorm actief, uit zich makkelijk en het maakt hem niks uit wat de hele wereld van hem vindt. Wel vindt hij het lastig om zijn eigen grenzen te bewaken. Omdat hij alles en iedereen zo leuk vindt gaat hij vaak te lang door zonder te ontladen of uit te rusten, wat dan weer resulteert in een te vol hoofd. Met mijn intuïtie en ervaring heb ik onze jongens en mijzelf goed kunnen helpen.

Wij leren nog dagelijks van onze kinderen door hetgeen zij ons spiegelen en door echt naar hun te luisteren.

Voordat ik mijn eigen praktijk ben gestart ben ik werkzaam geweest als onderwijsassistent in het speciaal en regulier onderwijs. Om de kinderen meer te kunnen bieden ben ik de opleiding tot Holistisch kindercoach gaan volgen aan de Regenboog Academy (geaccrediteerde onderwijsinstelling). Tijdens deze opleiding heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen hoogsensitiviteit en heb ik daar beter mee leren omgaan. Met de aangeleerde methodieken geef ik kinderen handvaten om beter om te gaan met ‘obstakels’ als bedplassen, boosheid, hoogsensitiviteit, concentratieproblemen en onzekerheid. Deze handvaten wil ik ook graag overbrengen bij ouders die hun kinderen willen begeleiden en deze weg samen met hun willen lopen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten